Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ ελληνικού έργου στο θέατρο Eliart

Θα συμμετάσχουν είκοσι νεανικές θεατρικές ομάδες


Αθήνα

Είκοσι θεατρικές ομάδες _από τις τριάντα περίπου που δήλωσαν ενδιαφέρον, θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ ελληνικού έργου που διοργανώνει το θέατρο Eliart με τη διάθεση να δώσει βήμα σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες που αναζητούν τρόπους και χώρους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Η πρωτοβουλία της Αννέτας Παπαθανασίου και του Γιώργου Φραντζεσκάκη που βρήκε πρόσφορο έδαφος στο καλλιτεχνικό τοπίο, βασίστηκε στην ανάγκη τους να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τόσο οι άνθρωποι του θεάτρου όσο και το κοινό, το καινούργιο στη δραματική τέχνη. «Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο ελληνικό έργο και με αυτόν τον θεματικό τρόπο θελήσαμε και να διαφοροποιηθούμε και να δώσουμε ένα στίγμα», λέει η κυρία Παπαθανασίου, επισημαίνοντας ότι «τα περισσότερα κείμενα δεν είναι γνωστά. Ανάμεσά τους υπάρχει και ποίημα και Σαμαράκης και Δημήτρης Δημητριάδης». Ομάδες από την Αθήνα αλλά και από την Πάτρα, καθώς και από την Κύπρο, θα συγκεντρωθούν σε έναν θεατρικό αγώνα που θα βγάλει και νικητή.

«Το φεστιβάλ μας», επανέρχεται η ηθοποιός, «έχει και διαγωνιστική πλευρά καθώς από τις είκοσι ομάδες θα επιλεγούν τρεις, τις οποίες, εν συνεχεία θα κρίνει ειδική επιτροπή. Αυτές οι τρεις παραστάσεις θα επαναληφθούν και στο πλαίσιο του Fringe Festival (σ.σ. 24-25-26 Ιουνίου) και τελικά θα επιλεγεί η καλύτερη. Η παράσταση που θα βραβευτεί θα παιχτεί στο θέατρό μας για μία εβδομάδα μέσα στο Σεπτέμβρη του 2011, οπότε και θα της δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης προβολής».

Την επιτροπή αποτελούν οι Μάρω Κοντού, Δημήτρης Πιατάς, Χρύσα Σπηλιώτη, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Αντιγόνη Καράλη, Ζωή Ξανθοπούλου, Αννέτα Παπαθανασίου και Γιώργος Φρατζεσκάκης.

read more

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=402839&sms_ss=facebook&at_xt=4dddf8dabbff0a91%2C0
....................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου