Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

'Drunk enough to say I love you?' στο Από Μηχανής Θέατρο


................................................................................................
Πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά για την Ελλάδα του 2010, το 'Drunk enough to say i love you?' αφηγείται με βιτριολικό, ανατρεπτικό χιούμορ την ιστορία του Σαμ και του Γκάι, μια ιστορία μοναδικού έρωτα, έλξης και θαυμασμού που βαθμιαία μετατρέπεται σε απέχθεια και μίσος για να μπορέσει να ζητήσει την αγάπη με νέους όρους.

Η Κάρυλ Τσέρτσιλ είχε μια ιδέα. Σε μια ιδιαίτερα ιδιαίτερα αντιαμερικανική εποχή η Αμερική περιέργως αλλά καθόλου μυστηριωδώς συνεχίζει να ασκεί μια αδιάκοπη έλξη και γοητεία προς όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμα και τις πλέον καταπιεσμένες από αυτή. Τι θα γινόταν αν αυτή ακριβώς η γοητεία ενσαρκωνόταν στη σκηνή από ένα ζευγάρι ανδρών που περνούν από όλα τα στάδια της αγάπης ξεπερνούν τα όρια της κτηνωδίας και φτάνουν σε ένα παγκόσμιο ερωτικό ολοκαύτωμα;Τι σχέσεις εξουσίας γεννιούνται; Ο Γκάι θα έκανε τα πάντα για τον Σαμ. Ο Σαμ τα κάνει όλα, ούτως ή άλλως.
Η Κάρυλ Τσέρτσιλ, στο τελευταίο έργο της, χρησιμοποιεί την ερωτική ιστορία δύο αντρών για να μιλήσει σε λιγότερο από μία ώρα για τον έρωτα, τη υποταγή, τις εκλογές, την παραλυτική αδυναμία, τη δημοκρατία, τα βασανιστήρια, τον καφέ, την τρομοκρατία, τα οικονομικά συμφέροντα, τον πόλεμο, την οικολογία, το κάπνισμα, το μίσος, την αγάπη.

Το Drunk enough to say i love you?, γραμμένο το 2006, αποδεικνύει για άλλη μια φορά περίτρανα γιατί η Κάρυλ Τσέρτσιλ είναι η πιο σημαντική θεατρική συγγραφέας του 21ου αιώνα.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιώργος Ντούσης

http://www.enet.gr/?i=events.el.home&ocid=3d575035-5aa8-4db5-86cd-5a4846d79160
.........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου