Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Νεανικές ομάδες σε δράση



Δεκαεννιά νεανικές ομάδες της πόλης -πολλές εκ των οποίων άστεγες και αυτοχρηματοδοτούμενες- βρίσκουν διέξοδο στην ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση μέσα από το Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών «Χώρος Δράσης / Τo Act or Not To Act?» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από αύριο μέχρι 16 Ιουνίου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τη Θεατρική Ομάδα «ΑμφιΘεατρικοί» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το έργο της «Και γιατί η ζωή να μην είναι μιούζικαλ;». Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2004, αποτελείται κυρίως από φοιτητές, οι οποίοι αναλαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά την παραγωγή των έργων που ανεβάζουν. Από το 2005 είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου και είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με το θέατρο. Η παράσταση αφορά τη ζωή μιας πρώην επιτυχημένης πρωταγωνίστριας του μιούζικαλ και νυν φιλήσυχης γηραιάς κυρίας εν αποστρατεία.
Συνέχεια... εν χορώ, καθώς μέσα από την ενότητα «Street Dance/ Το Dance or Not To Dance?» η τέχνη του δρόμου συναντιέται με το θέατρο, με εντυπωσιακά ακροβατικά και χορογραφίες. Εξι ομάδες χορού hip-hop/ breakdance που πρωταγωνιστούν σε διαγωνισμούς και μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους την Πέμπτη, στις 21.00, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Μέσα από τις χορογραφίες θα απεικονίσουν σκηνές της σύγχρονης πραγματικότητας, μεταφέροντας τους προβληματισμούς της νέας γενιάς. Πρόκειται για τις ομάδες «Dance and the Mind», «Junglers», «Body Control», «Loonabeats», «Human Drum Machine» και «Total Reality» (φωτογραφία).

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=74&artid=93889
..........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου