Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η Τζούλια μετά τον πόλεμο στο θέατρο "Τόπος αλλού" Η Τζούλια μετά τον πόλεμο στο θέατρο "Τόπος αλλού"


Καθώς οι περισσότερες θεατρικές σκηνές ετοιμάζονται να κατεβάσουν την αυλαία αυτήν την Κυριακή, σε άλλες η αυλαία μόλις σηκώθηκε... Έτσι, στο θέατρο "Τόπος Αλλού" παρουσιάζεται από την προηγούμενη Παρασκευή η Δεσποινίς Τζούλι, το γνωστό κλασικό έργο του Στρίντμπεργκ, στη διασκευή του Βρετανού Πάτρικ Μάρμπερ.
Ο συγγραφέας, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τα έργα του Closer και Δον Ζουάν στο Σόχο, διατηρεί τα πρόσωπα και την πλοκή της τραγωδίας του Σουηδού δραματουργού, μονάχα που μεταφέρει την κουζίνα όπου διαδραματίζεται το έργο σε μια αριστοκρατική έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου, τη βραδιά της 26ης Ιουλίου 1945, όταν οι Άγγλοι Εργατικοί σημείωσαν μια ιστορική νίκη, κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά τις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές. Σε αυτό το περιβάλλον, ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος των φύλων φωτίζεται από ένα διαφορετικό φως, αυτό που δημιουργεί η εκρηκτική ατμόσφαιρα μιας εποχής έντονων κοινωνικοπολιτικών συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών.
Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία του έργου του Μάρμπερ έκανε η Μίνα Αδαμάκη, ενώ τους τρεις ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρία Σολωμού, Μάξιμος Μουμούρης και Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=610360
........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου