Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Θεατρική κυψέλη η Θεσσαλονίκη!


H Θεσσαλονίκη γίνεται θεατρική κυψέλη, με τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της Αθήνας να ανεβάζουν αυλαία στη συμπρωτεύουσα. Κωμωδίες που «έσκισαν» στην Αθήνα και ξεσήκωσαν τον κόσμο μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη με ηχηρά ονόματα: Γιώργος Κιμούλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Παύλος Χαϊκάλης είναι αγαπημένοι πρωταγωνιστές που αναμένεται να μαγνητίσουν και τους Θεσσαλονικείς.

Η «Σεξουαλική ζωή της κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδή»: H παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα, με ουρές στα ταμεία και σαρωτικά κύματα γέλιου. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία -μαζί με την Αγγελίτα Τσούγκου- σε ένα έργο που είχε τόσο απήχηση επειδή μας αφορά όλους. Ο κύριος και η κυρία Νικολαΐδη (Μαρία Λεκάκη, Κλέων Γρηγοριάδης) περνούν σεξουαλική κρίση μέσα στην οικονομική κρίση και o πιο φημισμένος ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας (Γιάννης Ζουγανέλης) αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα, βάζοντάς τους σε ένα group therapy στο οποίο... συμμετέχει και ο κόσμος. Στο Θέατρο Εγνατία από αύριο.

Μετά από τρεις σεζόν στην Αθήνα και μία ατυχή προσπάθεια πέρυσι λόγω οικογενειακού προβλήματος της Μαρίας Καβογιάννη, η «Φουρκέτα» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μουσικοθεατρική παράσταση, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ελένης Γκασούκα, με τη Μαρία Καβογιάννη και τον Κώστα Κόκλα. Μια ιστορία με σάτιρα και λυρισμό, σε ένα θεατρικό παιχνίδι γέλιου και κλάματος. Πρωταγωνίστρια η Αλίκη, μια γυναίκα που ζει στη δίνη των ερωτήσεων και των προβλημάτων μιας σύγχρονης οικογένειας. Στο Μέγαρο Μουσικής από αύριο.

Στην συμπρωτεύουσα ανηφορίζουν και οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» (θέατρο «Αριστοτέλειο»). Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας γράφουν και σκηνοθετούν την ιστορρία της… αγίας ελληνικής οικογένειας που βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη: ο γαμπρός της αγαπημένης κόρης τους είναι Αλβανός. Οι Ελληνες συμπέθεροι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας και διαπλοκής. Στους κεντρικούς ρόλους οι Χρήστος Χαζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Τζόυς Ευείδη και Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Γιώργος Κιμούλης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, εκτός της θεατρικής τους σύμπραξης στη σκηνή, συνυπογράφουν τη διασκευή και τη σκηνοθεσία και αυτοσαρκάζονται στο «Σλουθ».

Μια αστυνομική μαύρη κωμωδία που αφορά την άνευ ορίων σύγκρουση των δυο ηρώων, με στόχο την κατάκτηση μιας γυναίκας και την κοινωνική καταξίωσή τους. Από την Πέμπτη 28 Απριλίου στο Θέατρο Κολοσσαίον.

Ιδιαίτερα δημοφιλής από το «50-50» και στη Θεσσαλονίκη, τα «καρντάσια» περιμένουν πώς και πώς τον Παύλο Χαϊκάλη. Ο ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη διαχρονική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Ενα βότσαλο στη λίμνη». O δημοφιλής ηθοποιός, σωστός πολίτης και άριστος οικογενειάρχης, έχει ένα τεράστιο ελάττωμα: είναι μεγάλος τσιγκούνης. Παίζουν επίσης οι Χάρης Σώζος, Στέλλα Παπαδημητρίου, Νικολέττα Καρρά, Φωτεινή Ντεμίρη, Θόδωρος Ρωμανίδης, Ιωάννα Ασημακοπούλου.
.....................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου