Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Πεθαίνει κανείς απ’ το σεξ;»



Με µάσκες στο  πρόσωπο και κάλτσες  στα χέρια, τις οποίες  εκσφενδονίζουν  εναντίον του «µαλθακού»  Γιώργου προκειµένου  επιτέλους να... θυµώσει,  οι θεατές του «I will  survive» συµµετέχουν  ενεργά στην παράσταση
Θέατρο µε «kit επιβίωσης»; Και όµως. Στη διαδραστική παράσταση «Ι will survive», που κάνει τον νεαρόκοσµο της Θεσσαλονίκης να σχηµατίζει ουρές, το χρειάζεται το κοινό
Υπόγειο στηνΚαλαµαριά (τοπρώην µπουζουξίδικο «Στορκ»). Θέατρο Σοφούλη εδώ και δέκα χρόνια. Μακριά απ’ το κέντρο. Δεν πας εύκολα. Σαν τη Μονή Λαζαριστών απ’ την άλλη πλευρά. Παλεύει να την κλείσει το ΚΘΒΕ να γλιτώσει τα υψηλά ενοίκια και τη χαµηλή προσέλευση.

Οµως… «κάτι αλήθεια συµβαίνει εδώ». Παλεύω κοντά έναν µήνα ναδω την παράσταση. «Είµαστε sold-out»µου λένε. «Αν θέλετε σε καρεκλάκι ή στα σκαλιά».

«I will survive», επιµένω επικαλούµενη τον τίτλο του έργου και τελικά βρίσκω µια απ’ τις 180 κανονικές θέσεις. Βάζουν τους νεώτερους στα σκαλιά. Είπαµε interactive, αλλά όχι και µε λουµπάγκο… «I will survive» επιµένει και το τετράπτυχο πρόγραµµα που λαµβάνουµε στην είσοδο, αλλά και τα µαύρα T-shirts που πωλούνται δέκα ευρώ. Από µπροστά «Θα επιβιώσω» και στην πλάτηη συνταγή: το κείµενο του έργου.

Το «kit επιβίωσης» (µια πλαστική σακούλα που περιέχει µια µάσκα κι ένα ζευγάρι κάλτσες) προσφέρεται δωρεάν.

Το σκηνικό (της Μαργαρίτας Χατζηιωάννου) ό,τι – περίπου – αποµένει µετά την καταστροφή του κόσµου. Βαρέλια, ράφια, ποδήλατα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κουρέλια, ψυγεία, κουζίνες.

Γιώργος Παπαγεωργίου:

Καλησπέρασαςκυρίες και κύριοι.

ΑντίνοοςΑλµπάνης:Και καλώς ήρθατεστο «I will survive». Απότι θα επιβιώσω;

Γιώργος: Από το τέλος του κόσµου.

Αντίνοος: Αλήθεια, απότι πιστεύεις ότι θα καταστραφεί ο κόσµος;

Κι από εδώ αρχίζει το πανηγύρι.

Αρπάζουν και οι δύο τα µικρόφωνα και όποιον (εκ τωνθεατών) πάρει το interactive. Τους βάζουν να απαντάνε: «Από σεισµό». «Από πυρηνική έκρηξη». «Από το ΔΝΤ». «Από ταµυρµήγκια».

«Από το σεξ». «Από την πεθερά µου»... Αµ δε. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Το γκάλοπ ολοκληρώνεται, µια νεαρή θεατής καλείται στη σκηνή να κόψει την κορδέλα εγκαινίων και η παράσταση αρχίζει. Αφού οι ηθοποιοί αποκλείσουν τις προτάσεις των θεατών,τους ανακοινώνουν ότι «Τον κόσµο τον κατέστρεψε η Βάνα Μπάρµπα»! Και πέφτει το «I will survive» της Γκλόρια Γκέινορ.

περισσοτερα

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4626301
................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου