Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Eκθέσεις φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ


13 Απριλίου 2011 - 29 Μαΐου 2011 * Από τη Μ. Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου (22 - 25 Απριλίου) το Κέντρο θα παραμείνει κλειστό. Δύο εκθέσεις φωτογραφίας που αφορούν ιδιαιτέρως τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται ταυτόχρονα. Πρόκειται για τις εκθέσεις "Ψήγματα μνήμης. Φωτογραφίες 1936-2000" από το αρχείο του Κλείτου Κύρου και "Η Παπαμάρκου και τα πέριξ [1979-2010]" του Άρι Γεωργίου.

Κλείτος Κύρου 'Ψήγματα μνήμης. Φωτογραφίες 1936-2000'
Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΜΙΕΤ στη μνήμη του, οι οποίες πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της μεταστέγασης του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) στη Βίλα Καπαντζή, έδρα του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.
Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Θεσσαλονικιού ποιητή, η έκθεση αυτή έρχεται να μας γνωρίσει μία ακόμα πλευρά της πολυσχιδούς δραστηριότητάς του. Την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία από τα εφηβικά ακόμη χρόνια του.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το φωτογραφικό αρχείο του Κύρου, το οποίο ανήκει στο ΕΛΙΑ –ΜΙΕΤ. Το φωτογραφικό αρχείο του Κύρου περιέχει περισσότερα από 10.000 αρνητικά, 1380 slides, χιλιάδες τυπώματα μικρών κυρίως διαστάσεων και δύο λευκώματα, παραγωγή μίας φωτογραφικής δραστηριότητας που ξεκίνησε στον Μεσοπόλεμο και συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία χρόνια του Κύρου. Ο ίδιος είχε επιδείξει ιδιαίτερη επιμέλεια για την ταξινόμηση του φωτογραφικού του αρχείου (όπως άλλωστε και για το υπόλοιπο μέρος του αρχείου του).

http://www.enet.gr/?i=events.el.home&ocid=e15fd481-39ae-4e6e-bd3e-264003ef7da6
......................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου