Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΙΑΖΥΓΙΟ: Πώς επηρεάζεται το παιδί;




Στη Μεγάλη Βρετανία το 48% των παιδιών βλέπουν την οικογένειά τους να διαλύεται, πριν αυτά σβήσουν τα δέκατα έκτα κεράκιαστην τούρτα γενεθλίων τους. Σχεδόν ένα στα δύο παιδιά γεννιούνται από ανύπαντρες Βρετανίδες. Εννέα στα δέκα ζευγάρια στην ευρωπαϊκή χώρα συζούν πριν από τον γάµο ή αντί να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Κι αν αυτοί οι αριθµοί φαίνονται εντελώς ξένοι για τα δεδοµένα της χώρας µας, οι ειδικοί επισηµαίνουν πως δεν απέχουν πολύ από την ελληνική πραγµατικότητα.
Πήραν την απόφαση να χωρίσουν πριν από 14 χρόνια. Τότε τα δίδυµα αγόρια τους ήταν τεσσάρων ετών. Από την πρώτη στιγµή είχε αποφασίσει να διεκδικήσει την επιµέλεια των παιδιών, παρά το γεγονός ότι ο περίγυρός του τον αποθάρρυνε. «Θα τολµήσω κι ας µε φάειτο σύστηµα», απαντούσε εκείνος. Ο Ζήσης Ναλµπάντης τα κατάφερε. Με συναινετικό διαζύγιο πήρε την επιµέλεια των παιδιών, ενώ µετάτον χωρισµό τους, ηπρώην σύζυγός του έφυγε για την Αµερική. Το πιο δύσκολο κοµµάτι άρχιζε.
Ενας στους τέσσερις γάµους στη χώρα µας καταλήγει στο δικηγορικό γραφείο. Σύµφωνα µε τα τελευταία διαθέσιµαστοιχεία της Eurostat, στη χώραµας ταδιαζύγιαέφτασαν το 2008 τα 13.163, τη στιγµή που 10 χρόνια πριν ήταν 7.806. Αν και πολλοί πιστεύουν πως η οικονοµική κρίση είναι ικανή να φρενάρει τον αριθµό των διαζυγίων - κάτι πουσυνέβη,σύµφωναµε την Ακαδηµία ∆ικηγόρων Οικογενειακού ∆ικαίου,στις ΗΠΑ -φαίνεται στην Ελλάδα να µην έχει ισχύ. Αλλωστε, η πιο πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (ΙΨΣΥ) έδειξε πως τον Φεβρουάριοτου 2010 σηµειώθηκε αύξηση κατά 11,4% στα διαζύγια σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα, έναν χρόνο πριν. 


περισσοτερα
.......................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου