Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο χορός βγαίνει στον δρόμο


Σ΄ένα χορευτικό περίπατο μας προσκαλούν οι χορογράφοι στις 29 Απριλίου
Ο χορός βγαίνει στον δρόμο
Ο χορός βγαίνει στον δημόσιο χώρο στις 29 Απριλίου


Στον... δρόμο γιορτάζουν οι Ελληνες χορογράφοι την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου. Με αφετηρία το Σύνταγμα το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, λοιπόν, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων αλλά και πολλές ακόμη ανεξάρτητες παρουσίες του χώρου προσκαλούν όλους όσοι το επιθυμούν σ΄ έναν χορευτικό... περίπατο.

Οι δημιουργοί θα κατηφορίσουν την οδό Ερμού, θα διασχίσουν το Μοναστηράκι και μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα φτάσουν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, μια σειρά από χορευτικά happenings θα πραγματοποιηθούν σε τρεις διαδρομές (Ερμού, Ηφαίστου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και επτά στάσεις (Σύνταγμα, Ερμού&Νίκης, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ηρώδειο, Μουσείο Ακρόπολης).

Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σύρο, σε δημόσιους, πάντα, χώρους (πλατείες, δρόμους κ. λ. π). Συμμετέχοντας στον εορτασμό - ο οποίος πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO και το πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK - πολλά στούντιο χορού θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα όλων των ειδών χορού.

Στην αθηναϊκή γιορτή του χορού συμμετέχουν 20, συνολικά, ομάδες και χορογράφοι: ανάμεσά τους η «Αγγελόσκονη» της Αγγελικής Παπαδάτου, το «Εννιάμορφο» της Τέτης Νικολοπούλου, η ομάδα «Ηρος Αγγελος» του Πέτρου Γάλλια, το «Πρόσχημα» της Μαρίας Κολιοπούλου, το «Inside noise» του Κωνσταντίνου Ρίζου η ομάδα «Yelp» της Μαριέλας Νέστορα και άλλοι.


http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=396579&h1=true
.........................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου