Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Download free e books


Ομήρου Οδύσσεια
image
Περιγραφή:
H Οδύσσεια είναι το δεύτερο μεγάλο έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μετά την Ιλιάδα. Πραγματεύεται τον περιπετειώδη επαναπατρισμό του Οδυσσέα, του ήρωα του Τρωικού Πολέμου και βασιλιά της Ιθάκης, και το φόνο των μνηστήρων, που είχαν καταλάβει το παλάτι του και διεκδικούσαν τη γυναίκα του Πηνελόπη.

Το έπος έχει χωριστεί σε 24 ραψωδίες από τους Αλεξανδρινούς Γραμματικούς, οι οποίες έχουν αριθμηθεί με τα μικρά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.
Κατά ομάδες οι ραψωδίες συναπαρτίζουν την Τηλεμάχεια (α-δ), όπου βλέπουμε το γιο του Οδυσσέα Τηλέμαχο να αναζητά τον πατέρα του, τη Φαιακίδα (ζ-ν), όπου ακούμε τον ίδιο τον ήρωα να αφηγείται στους Φαίακες τις προηγούμενες περιπέτειές του και να φτάνει στην Ιθάκη, και τη Μνηστηροφονία (ξ-ω), την ιστορία την τιμωρίας των μνηστήρων.Η Οδύσσεια κυρίως μιλάει για τον νόστο του Οδυσσέα και τον γυρισμό του στην πατρίδα του, την Ιθάκη, καθώς και για την αναζήτηση του από τον γιο του, Τηλέμαχο.



Συγγραφέας: Ν. Καζαντζάκης, Ι. Κακριδής (μετάφραση)
Γλώσσα: Ελληνικά
Σελίδες: 304
Μέγεθος Αρχείου: 1.8 Mb
[Κατέβασέ το]


http://santosight.blogspot.com/2011/01/download-free-e-books.html
..............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου