Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μουσείο Αφής... αγγίξτε ελεύθερα!



mouseio_afhs_large(1)Ένα από τα πέντε μουσεία για τυφλούς στον κόσμο διαθέτει η Ελλάδα!
Το Μουσείο Αφής επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης να... 
έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά.Η σημαντικότητα του έγκειται στην ιδιαιτερότητά του. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα μουσεία της χώρας μας. Τα εκθέματα προέρχονται από την αρχαία και τη βυζαντινή περίοδο ενώ υπάρχει μια αίθουσα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμιακούς αγώνες.

Το Μουσείο Αφής ιδρύθηκε το 1984, ύστερα από παρότρυνση του τότε προέδρου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, Λ. Πρωτοπαπαδάκη και του διευθυντή, Εμμανουήλ Κεφάκη.Το 1988 έλαβε τον έπαινο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς, μεταξύ 70 ευρωπαϊκών συμμετοχών! Επιπλέον, το 2004 έλαβε διάκριση για την προσβασιμότητα του από το Σωματείο Φίλων των Μουσείων.

Ανήκει στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και υπεύθυνες για τη λειτουργία, ανάπτυξη και προβολή του είναι η Ζωή Γερουλάνου και η Δήμητρα Ασιδέρη. Το μουσείο στεγάζεται στο παλαιό διώροφο νεοκλασικό κτήριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, το οποίο είναι δωρεά του Εμπειρίκου, επί της οδού Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα.

Είναι ανοικτό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00 – 17:00, ενώ το Σαββατοκύριακο ανοίγει έπειτα από συνεννόηση. Η είσοδος είναι 2 ευρώ ενώ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η είσοδος των συνοδών είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο (+30210) 941 5222 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα tactualmuseum.gr


http://santosight.blogspot.com/2010/12/blog-post_2866.html
......................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου