Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ κιθάρας στη Θεσσαλονίκη Θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 17 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο Guitar Plus



Φεστιβάλ κιθάρας στη Θεσσαλονίκη



Συναυλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, μουσικά αφιερώματα αλλά και παραγγελίες έργων ειδικά γραμμένων για τη διοργάνωση περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για κιθάρα και όχι μόνο με τίτλο Guitar Plus που θα πραγματοποιηθεί στις 15,16 και 17 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή της κιθάρας με μουσική από το 1600 ως σήμερα. Η συναυλία της 16ης Απριλίου, μάλιστα, εντάσσεται στον κύκλο «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι των Πολιτισμών» καθώς είναι αφιερωμένη στη μουσική των Σεφαραδιτών Εβραίων.

Στο Φεστιβάλ – την καλλιτεχνική επιμέλεια του οποίου έχει ο Κώστας Μακρυγιαννάκης- θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το σύνολο Παλιάς Μουσικής «Me la Amargantes Tu», το γνωστό στους κιθαριστικούς κύκλους ντουέτο «Melis», οι Χρήστος Σαρκατζής, Θύμιος Ατζακάς, Κωνσταντίνος Ράπτης, Βασιλική Ψύρρα, Θανάσης Καρυπίδης, Γιάννης Ανισέγκος και Θεόφιλος Σωτηριάδης.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι παράλληλα με τις συναυλίες το Guitar Plus αποτέλεσε αφορμή και για δύο αξιόλογες συνεργασίες: η πρώτη, είναι με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, όπου καθηγητές και σπουδαστές συνθέτουν έργα ειδικά για το Φεστιβάλ. Η δεύτερη, είναι με τη Σχολή Κιθάρας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου σπουδαστές κιθάρας συγκροτούν το κιθαριστικό σύνολο που θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη μινιμαλιστική μουσική του Στιβ Ράιχ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου, το Guitar Plus θα φιλοξενήσει μια διάλεξη- συζήτηση με τον Στέλιο Μούστο, κιθαριστή και παραγωγό του Γ΄Προγράμματος της ΕΡΑ.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=394772
...............................................................................................................................................................
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου