Παρασκευή 15 Απριλίου 2011


 ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο εξακριβωμένα γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, του οποίου η συμβουλή προς τους άλλους περιλάμβανε την παρατήρηση «γεννήθηκες για να πεθάνεις», απεβίωσε στην ηλικία των 114 ετών στις ΗΠΑ Ο Walter Breuning ήταν αρκετά ηλικιωμένος για να θυμάται τον παππού του να αφηγείται τη συμμετοχή του στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1860...
Στα τελευταία του χρόνια στην Μοντάνα είχε παθιαστεί με τον τερματισμό δύο σύγχρονων πολέμων, αυτών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Την επί μακρόν καλή υγεία του απέδιδε στην αυστηρή δίαιτα των δύο γευμάτων ημερησίως που ακολουθούσε. "Πόσοι άνθρωποι σε αυτή την χώρα λένε πως δεν μπορούν να χάσουν βάρος ;" ρώταγε σε μία συνέντευξη που είχε δώσει στο Associated Press τον Οκτώβριο. "Σε αυτούς τους ανθρώπους λέω να ξεκινήσουν μία δίαιτα και να μείνουν προσηλωμένοι σε αυτήν. Θα ανακαλύψουν πως θα αποκτήσουν μία πολύ καλύτερη φόρμα και θα νιώθουν καλύτερα".
Ο πρώην υπάλληλος των σιδηροδρόμων πέθανε από φυσικές αιτίες στο νοσοκομείο του Great Falls, αφού έζησε ως συνταξιούχος στο ίδιο σπίτι από το 1980. Η γυναίκα του πέθανε σε ηλικία 35 ετών άτεκνη το 1957. Σκεπτόμενος πάνω στον θάνατο είχε δηλώσει στο Associated Press: "Θα πεθάνουμε. Μερικοί φοβούνται να πεθάνουν. Ποτέ να μην φοβάστε να πεθάνετε. Γιατί γεννηθήκατε με προορισμό τον θάνατο". 

http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_4664.html 
http://kostasedessa.blogspot.com/2011/04/blog-post_5758.html#more
.....................................................................................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου