Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ποιος είναι φίλος ;


 Sot.... Σήμερα είναι τα γενέθλιά του....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 


ΔΙΑΒΑΣΑ:

- Ο φίλος πρέπει να είναι σαν το αίμα, το οποίο έρχεται μετά στο τραύμα χωρίς να περιμένει την πρόσκληση. (Francisco de Quevedo)

- O καλύτερος φίλος είναι αυτός που δε φοβάται να μας πει την αλήθεια

- Ο αληθινός φίλος είναι αυτός που σε δέχεται όπως είσαι και σε αγαπά για αυτό που είσαι. Οι άνθρωποι που σε θέλουν κατ'εικόνα τους, οι άνθρωποι που σε κανουν να νιωθεις άβολα, δεν είναι φίλοι σου, είναι εγωιστές και μπορούν να σου καταστρέψουν τη ζωή χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά. Ο θεός, η καρδια και το μυαλό σου να σε προφυλάζουν από τέτοιους "φίλους".

- Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να ξαπλώσεις στην πολυθρόνα σου στη βεράντα, να μην ανταλλάξεις ούτε μια λέξη και μετά να φύγεις αισθανόμενος ότι ήταν η καλύτερη συζήτηση που έχεις κάνει ποτέ.

- Το να "λες" ότι είσαι φίλος είναι βαριά κουβέντα & το να "είσαι" είναι ιερή...

- Ο φίλος είναι ο άνθρωπος που στον πόνο σου, θα είναι εκεί να σε ακούσει και ας μην έχει να να σου πει τίποτα βαρύγδουπο, ιστορικό και περίτρανο. Τη δύσκολη εκείνη ώρα δε θα σου δώσει καμία συμβουλή, διότι ξέρει ότι τώρα δεν ακούς και ήδη νιώθεις άσχημα για ότι έχει συμβεί. Και όταν θα θες να την κάνεις την τρέλα, θα είναι εκείνος που θα σε σπρώξει, που θα σε δανείσει, που θα σε καλύψει, που δε θα σου αρνηθεί τίποτα και δε θα σε προδώσει ποτέ (...έστω και αν του βγάζουν και τα πορσελάνινά του νύχια όταν τον "πιάσουν" ή μια-μια τις τρίχες από το _ _ _ του με το τσιμπιδάκι).

- Ο φίλος δεν έχει σημασία αν θα είναι πιο μεγάλος ή πιο μικρός από σένα. Τι ρόλο παίζει η ηλικία και ποιος μπορεί να κρίνει μια φιλία απ' τις ρυτίδες; Και δεν παίζει κανέναν ρόλο το πόσο μακριά ζεί ο ένας απ' τον άλλο: το ότι βρεθήκατε εξαρχής ήταν και το πιο δύσκολο μέρος του έργου. Ο φίλος θα είναι εκεί να σε βλέπει να ετοιμάζεσαι να κάνεις του κεφαλιού σου για άλλη μια φορά. Θα είναι εκεί να σε προειδοποιεί ότι θα σπάσεις το κεφάλι σου πολλάκις. Και θα είναι εκεί να σε καθησυχάζει ότι και "τότε" θα είναι εκεί να σου γιατρέψει το σπασμένο σου κεφάλι και να μιλήσετε ξανά για τα ίδια και τα ίδια...

- Ο φίλος θα θέλει να σε βλέπει να ευτυχείς, έστω και αν ο χώρος που του αφήνεις λιγοστεύει όλο και περισσότερο, γιατί πάντα βρίσκεις να βάλεις νέες εικόνες στη ζωή σου.Θα 'χεις εσύ ανάγκη και δε θα λυπηθεί να χρεώσει το τηλέφωνό του, εστώ και αν ξέρει ότι θα χρεώνεται για να μιλήσεις μόνο εσύ.




................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου