Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Υπό «ανακαίνιση» τα βραβεία Grammy







Τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στα 53 χρόνια της ιστορίας των μουσικών βραβείων Grammy φιλοδοξούν να υλοποιήσουν οι διοργανωτές ήδη από την απονομή του επόμενου έτους.

Ο αριθμός των κατηγοριών θα μειωθεί από τις 109 στις 78, ενώ πολλές κατηγορίες αναμένεται να συγχωνευθούν ή και να εξαλειφθούν πλήρως από τις λίστες.
Επίσης, η αρχική λίστα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 40 υποψήφιους, έναντι 25 που είχε μέχρι σήμερα, ενώ σε κάθε περίπτωση, οι κορυφαίες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν το καλύτερο άλμπουμ, το τραγούδι της χρονιάς και το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη θα παραμείνουν ως έχουν.

Αντίθετα, συγχωνεύσεις αναμένονται στις κατηγορίες καλλιτεχνών της pop, R&B και της μουσικής country, που καταργούνται οι διαχωρισμοί μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι οποίοι θα συναγωνίζονται στην ίδια κατηγορία. «Ένας μεγάλος τραγουδιστής δεν καθορίζεται από το φύλο» δήλωσε ο πρόεδρος των βραβείων Νιλ Πόρτνοου.
Οι νέοι κανόνες ορίζουν ότι από τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων, που περιλαμβάνει μεταξύ 25-39 διεκδικητών, μόνο τρεις θα φθάσουν στη μεγάλη βραδιά, ενώ οι διοργανωτές σκοπεύουν να καταργήσουν για ένα έτος όποια κατηγορία διαθέτει λιγότερους από 25 υποψήφιους και να την εξαλείψουν από το πρόγραμμα, εφόσον αυτό παρατηρηθεί για τρία συναπτά έτη.
«Μιλάμε για το πιο διάσημο και πολυπόθητο βραβείο για τους ανθρώπους της βιομηχανίας, συνεπώς ο πήχης και ο ανταγωνισμός θα πρέπει να βρίσκεται ιδιαίτερα υψηλά» τόνισε ο Πόρτνοου.
Τα βραβεία Grammy συνήθως απονέμονται το Φεβρουάριο, ωστόσο η ημερομηνία για την τελετή των 54ων βραβείων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί

http://totefteri.blogspot.com/2011/04/grammy.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+totefteri+%28%CE%A4%CE%BF+%CE%A4%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9%29
.....................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου