Κυριακή 3 Απριλίου 2011


Το 1909 είχε προβλέψει o Νίκολα Τέσλα,


Η χρήση των γραπτών μηνυμάτων (sms) έχει καθιερωθεί ως η πιο εύκολη και γρήγορη μορφή επικοινωνίας του 21ου αιώνα. Κι όμως η σύλληψη της ιδέας αυτής έγινε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, από τον Νίκολα Τέσλα!!

Ο πρωτοπόρος Αμερικανός εφευρέτης, μηχανικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός, Νίκολα Τέσλα, βρίσκεται πίσω και από την ιδέα των γραπτών μηνυμάτων. Το 1909 είχε προβλέψει ότι στο μέλλον θα υπάρξει μία φορητή συσκευή που θα διαθέτει υπηρεσία αποστολής γραπτών μηνυμάτων SMS. «Ο κάτοχος αυτής της συσκευής θα μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μικρά κείμενα με τα οποία θα ειδοποιεί το συνομιλητή του χωρίς να χρειάζεται να τον πάρει τηλέφωνο».

Τι δήλωνε ο Τέσλα το 1909 στο περιοδικό Popular Mechanics

Η δήλωσή του αυτή φιλοξενείται στο επιστημονικό περιοδικό Popular Mechanics με ημερομηνία έκδοσης το 1909. Πρόκειται για ένα περιοδικό που εκδόθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1902 και από τότε εκδίδεται σε 9 διαφορετικές γλώσσες και έχει χιλιάδες θαυμαστές και φανατικούς αναγνώστες. Μέσα από τα άκρως επιστημονικά άρθρα του επιχειρεί να «οραματιστεί» το μέλλον και τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα μπουν στη ζωή μας.

Ο Νίκολα Τέσλα γράφει στο περιοδικό: «Κάποια μέρα οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν «ασύρματα μηνύματα» σε όλον τον κόσμο μέσω μίας συσκευής της οποίας η χρήση θα είναι πάναπλη. Οι αποστάσεις θα εκμηδενιστούν. Κάποια μέρα όλος ο κόσμος θα επικοινωνεί έτσι. Μιλάμε για μία νέα εποχή στην τεχνολογία».

Ο σημερινός εκδότης του περιοδικού Popular Mechanics, κος Seth Porges σχολίασε ότι ο Νίκολα Τέσλα ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Είχε την ιδιαίτερη ικανότητα να προβλέπει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που ήταν ακόμα στις απαρχές τους και που θα έκαναν το «ντεμπούτο» τους 100 χρόνια μετά. Στο ίδιο άρθρο του μιλούσε και για μία άλλη αγάπη του, ένα πάθος του που άκουγε στο όνομα «ασύρματη δύναμη».


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2011/04/1909-o.html#ixzz1ISWPuNdv
..................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου