Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ο νέος Νόμος – πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕi...

Από τον Δρ  Αναστάσιο Κουτσούκο
Διδάκτορα Επιστήμων Αγωγής
του Πανεπιστημίου Paris V-Sorbonne,
Πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ.
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/
Ο νέος Νόμος – πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ…
Καλό Σεπτέμβρη και αν ψηφιστεί…
«Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος…» Λαϊκή ρήση.
Πρόκειται για μια ακόμα «συρραφή» δοξασιών από ανεπαρκείς «Συμβούλους», ή και για μια απλή, μερική επαναφορά των νόμων της Χούντας και του Μεταξά, την ιδεολογία των οποίων, έχουν ενστερνιστεί οι ανωτέρω Σύμβουλοι!
Η διακομματική συμμορία στις δόξες της: Άτομα διεφθαρμένα υπεράνω υποψίας, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους συνασπίζονται στο…
 όνομα του κέρδους και ψηφίζουν, στηρίζουν τους κάθε λογής ανεπαρκείς στα Ελληνικά Πανεπιστήμια με κριτήριο τον χρηματισμό, το σεξ και την υποτέλεια στην «διακομματική συμμορία». Τα παράνομα πλαστά πτυχία έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας και η εισαγγελία, το ΣΕΕΔΔ, και το Υπουργείο δεν τα βλέπει. Πολλά διεφθαρμένα πολιτικά γραφεία ΠΑΣΟΚ τα «πιάνανε» από τους δεξιούς και προωθούσαν μόνο δεξιούς, ενώ κορόιδευαν συστηματικά τους ψηφοφόρους τους με προσόντα! Για τον λόγο αυτό οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ Καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ είναι μια μικρή μειοψηφία και δεν πρέπει να τους συγχέουμε με τους διεφθαρμένους της «διακομματικής συμμορίας», που προσεγγίζουν γονυπετώς και με τον «οβολό ανά χείρας» τον εκάστοτε Υπουργό!
Το 1985 το διδακτορικό σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο (να στο γράψουν και περάσουν από την επιτροπή) στοίχιζε 1.000.000 δραχμές.
Το 2004 η θέση ΔΕΠ Καθηγητή στοίχιζε 100.000, ευρώ για να σε στηρίξουν, όλοι από όλα τα κόμματα!
Από το 1973 στο 2011… «που είσαι νιότη που’λεγες, πως θα γινόμουν άλλος» ή «οι άλλοι τελικά κατάλαβαν, ποιος ήμουν τόσα χρόνια»!
Το μεγάλο ολίσθημα της κ. ΄Αννας Διαμαντοπούλου, της «κόρης του κομμουνιστή», προς την «ακροδεξιά», είναι προφανές! Μετά την κ. Μαρία Δαμανάκη και άλλες/οι σέρνουν τον «χορό»… προς την «ακροδεξιά», στην μετέωρη προσπάθεια, να κρατηθούν στην εξουσία!!
«Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στo όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β) του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων.» Όρκος Φοιτητών, Νομική, 1973.
1973: Η χούντα, στην προσπάθειά της να ελέγξει κάθε πλευρά της πολιτικής, είχε αναμιχθεί στον φοιτητικό συνδικαλισμό από το 1967, απαγορεύοντας τις φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια, στρατολογώντας υποχρεωτικά τους φοιτητές και επιβάλλοντας μη εκλεγμένους ηγέτες των φοιτητικών συλλόγων στην Eθνική Φοιτητική Ένωση Eλλάδας (ΕΦΕΕ). Έτσι ξεκίνησε το αντιδικτατορικό Κίνημα.
2011. Οι υπερεξουσίες που δίδονται στο Συμβούλιο του Ιδρύματος και η επαναφορά της «έδρας», μαζί με την επαναφορά στρατιών Επιστημονικών Συνεργατών και Λεκτόρων Π.Δ. 407 μαζί με την «μη ύπαρξη ασύλου» και η διακοπή της φοίτησης για όσους δεν κάνουν εγγραφή για δύο εξάμηνα (θυμίζει την διάταξη της δικτατορίας για τους στρατεύσιμους, όταν ξεκίνησαν τα γεγονότα της Νομικής 1973) και την χρηματοδότηση Ιδρυμάτων από Ιδιώτες (βλέπε Εθνικούς Ευεργέτες) είναι οι πιο ακραίες διατάξεις που πέρασαν ποτέ!
Θα κοιμάται πλέον ήσυχος, ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος και ο Ι. Μεταξάς, που οι ιδέες τους γίνονται πράξη μετά από χρόνια και μάλιστα από μια δήθεν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που έχει χάσει την «κατεύθυνσή της»! Αντισταθείτε!
Πηγή…
.....................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου