Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αφιέρωμα:Του Παράλογου η Θητεία Νο 1


Από τα διαμάντια του διαδικτύου μας προέκυψε αυτό το αφιέρωμα, γεμάτο ανθρωπιά και χιούμορ, γλαφυρή περιγραφή της ιλαροτραγωδίας που ονομάζεται Ελληνικός Στρατός!
Ως Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εκφράζουμε μια συγκεκριμένη αντίληψη για τις Ένοπλες δυνάμεις και καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν με Αξιοπρέπεια και με συλλογικό, αγωνιστικό τρόπο να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.  Ως εκ τούτου, η φράση του συγγραφέα Κωνσταντίνου Κουλίνα «Εσύ πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να προνοήσεις ώστε όταν απολυθείς να σε θυμούνται για καλό λόγο» μας καλύπτει απόλυτα, καθώς αναδεικνύει πολύ ουσιαστικότερα πράγματα για την στάση ζωής του κάθε ανθρώπου.
Καλή ανάγνωση.
Εκεί που σταματάει η λογική,αρχίζει ο στρατός vol 1.

Μια φράση που συνοψίζει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τα όσα διαδραματίζονται μέσα σε αυτό το δημιούργημα που ονομάζεται Ελληνικός στρατός. Δημιούργημα εκείνων που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς, τόσο ωραία πράγματα στη χώρα μας, από το 74’ και μετά. Σε μια χώρα που λίγες υπηρεσίες λειτουργούν και αποδίδουν σωστά, πως θα μπορούσε να διαφοροποιείται ο στρατός;
Όσοι έχουν υπηρετήσει, θα με καταλάβουν και τους ζητώ συγνώμη γιατί αυτά που θα γράψω ανήκουν στο κομμάτι εκείνο που δεν περιλαμβάνει τις ευχάριστες αναμνήσεις από τη θητεία. Όσοι θα υπηρετήσουν αργότερα, θα τα νιώσουν και εκείνοι στο πετσί τους. Η γυναικεία συντροφιά της πόλης, θα αρκεστεί στα λεγόμενά μου.
Ας ξεκινήσουμε με το θέμα των σκοπιών.  Όταν έχεις σκοπιά, έχεις την υποχρέωση να στέκεσαι μπάστακας μπροστά από το κτίριο που πρέπει να φυλάξεις. Με το μυαλό σου βάζεις ότι θα πρόκειται για κάποια σημαντική αποθήκη με πυρομαχικά, για το σημείο με τα καύσιμα, ή το κτίριο που στεγάζει τα σύγχρονα όπλα παραγωγής 1981. Γελιέσαι. Ο Ελληνικός στρατός  έχει κάνει το ένα βήμα παραπέρα. Φυλάς αποθήκες που είναι άδειες από τότε που κτίστηκε το στρατόπεδο, πρόσφατα βαμμένα παγκάκια και γενικά, σημεία που όσο και να στύψεις το μυαλό σου, δεν πρόκειται να βρεις λογική απάντηση.

read more

.................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου