Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Δείτε, το πιό "παρθένο" νησί για διακοπές ...




Μόλις 200 χιλιόμετρα από την ΑΘήνα, υπάρχει ένας οικολογικός παράδεισος...

Είναι το μεγαλύτερο παρθένο  νησί του Κορινθιακού και το μοναδικό κατοικημένο... Μέρα με τη μέρα, η κίνηση στο νησάκι Τριζόνια,  αυξάνεται σταδιακά. Στον Κορινθιακό, έχεις και τη θάλασσα και το βουνό ακριβώς δίπλα σου. Δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις!  Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ένας  μικρός επίγειος παράδεισος!

Είναι νησίδα, απέχει μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, αλλά... οδικώς! Αρκούν μόνο πέντε λεπτά μέχρις ότου οι ψαγμένοι επισκέπτες, αυτοί που το εντόπισαν στον χάρτη, περάσουν με βαρκάκι απέναντι και απομονωθούν για τα καλά.

Στη Στερεά Ελλάδα, απέναντι από το Αίγιο, στο μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο από τα νησάκια του Κορινθιακού, στα γραφικά Τριζόνια της Φωκίδας, δυόμισι τετραγωνικά χιλιόμετρα καταπράσινης γης εν μέσω θαλάσσης,  ισοδυναμούν με πραγματική όαση!






Είναι εύκολα προσβάσιμο: αρχικά οδικώς, από τον δρόμο Αντιρρίου- Ναυπάκτου ή και μέσω Ιτέας, με κοινό προορισμό τα Χάνια, απ΄ όπου αναχωρούν καΐκια για τα Τριζόνια.
 

Αξίζει να τα επισκεφθεί κάποιος, έστω και αυθημερόν, απλώς για μπάνιο και γιατί όχι να συνδυάσει το ταξίδι με φρέσκo ψάρι και ουζάκι στα ταβερνάκια.

Εννοείται, βεβαίως, πως είναι μέρος που προσφέρεται και για μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή, στα δύο τοπικά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.  Για τα σκάφη υπάρχει και μαρίνα.

Δεν επιτρέπονται τα οχήματα στο νησί , οπότε θα κάνετε και οικολογικές διακοπές....

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=32753&catid=21
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου