Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Έντονες αντιδράσεις πανεπιστημιακών για το νομοσχέδιο για την Παιδεία













"Παράθυρο" για εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, για τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

 Ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για προγράμματα σπουδών που καταλήγουν σε πτυχίο. Επίσης η δυνατότητα αυτή βρίσκεται στη διάθεση των ίδιων των Πανεπιστημίων, που αν επιθυμούν μπορούν να δημιουργούν κύκλους σπουδών τριετούς διάρκειας. Όσο για το ακαδημαϊκό άσυλο, δεν γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο νομοσχέδιο παρά μόνο τονίζεται ρητά ότι η διάπραξη αξιόποινων πράξεων θα αντιμετωπίζεται με την κοινή νομοθεσία.

Αυτές οι δύο διατάξεις είναι μεταξύ αυτών που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα μαζί με το μοντέλο διοίκησης που προωθείται με το νομοσχέδιο και τις αυξημένες αρμοδιότητες που δίδονται σε συμβούλιο και πρύτανη.

Η πρώτη αντίδραση στο νομοσχέδιο πάντως, έρχεται από την Πανελλήνια ομοσπονδία των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), την ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ ) και τους Έλληνες ερευνητές, που ακύρωσαν τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για να συζητήσουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου, θεωρώντας ότι έρχονται «προ τετελεσμένων».

peissotera

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88203&catid=3&la=1
...........................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου