Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η μουσική σκηνή της Μυκόνου


 Γιάννης Καρνεσιώτης μιλάει για την Μύκονο της καρδιάς του στην ετήσια έκδοση "Μykonos Life" που κυκλοφόρησε με το DownTown και παρουσιάζει ένα πολύ αγαπημένο του θέμα: την ακμάζουσα μουσική σκηνή της Μυκόνου.


Γράφει λοιπόν ο Γιάννης για την Μυκονιάτικη μουσική σκηνή, "Παραδοσιακοί οργανοπαίχτες - πραγματικοί θρύλοι - όπως ο Δημήτρης και ο Παναγιώτης Κουκάς, ο Μιχάλης Κουνάνης "Μπαμπέλης" και ο Λευτέρης Συκινιώτης "Καντενάσος", είναι εκεί, δίπλα δίπλα με την νεότερη γενιά την οποία αντιπροσωπεύουν ο Γιάννης "Ρήγας" Ασημομύτης, ο Θοδωρής Κιούκας, τα αδέλφια Δρούλια και το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα Αποσπερίτες. Πιο μοντέρνα και λιγότερο ελληνικά είδη μουσικής εκπροσωπούνται από ταλαντούχους καλλιτέχνες όπως οι Marianna Sangita, Alex G.M. Hamel, Αντώνης Ρουσσουνέλος και Daniel Κουσαθανάς. Παρόλα αυτά έχω την αίσθηση ότι ένα τέτοιο άρθρο δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς αναφορά στις Grandes Dames της Jazz σκηνής στην Μύκονο, την Kathy "Babe" Robinson και την Phyllis Pastore, οι οποίες, κατά την ταπεινή μου άποψη, βοήθησαν να μπουν οι βάσεις της σύγχρονης ζωντανής μουσικής στο νησί - με περισσότερο από λίγη βοήθεια και έμπνευση από τους Jody και Νίκος του "Montparnasse" Piano Bar...

Γράφωντας αυτό το κομμάτι, φωτογραφίζοντας όλους αυτούς τους καλλιτέχνες και θεωρώντας τους φίλους μου αποτελεί για εμένα πραγματική τιμή αλλά και προσωπική ευχαρίστηση τόσο μεγάλη όση και το να ακούω την μουσική τους!

Σας ευχαριστώ όλους και να συνεχίσετε να δυναμώνετε! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου