Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Χειροκροτήματα για την «Ειρήνη» στην Επίδαυρο

Εντονες αναφορές στη σύγχρονη ελληνική πολιτική επικαιρότητα είχε η παράσταση του Πέτρου Φιλιππίδη


Χειροκροτήματα για την «Ειρήνη» στην Επίδαυρο

Αθήνα

Με την «Ειρήνη», μια από τις δημοφιλέστερες αριστοφανικές κωμωδίες , άνοιξε η αυλαία των εφετινών Επιδαυρίων την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πέτρου Φιλιππίδη στο αργολικό θέατρο χειροκροτήθηκε θερμά από τους πολυάριθμους θεατές. Ο ίδιος , επικεφαλής πολυπληθούς θιάσου, ερμήνευσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τρυγαίου - ενός φτωχού αμπελουργού που αγανακτισμένος από την κατάντια των αμπελιών του αποφασίζει να ψάξει και να απελευθερώσει την Ειρήνη που είναι φυλακισμένη σε μια σπηλιά- ενώ παράλληλα συνυπέγραψε την δραματουργική επεξεργασία από κοινού με τον Γιώργο Γαλίτη και τον Γιώργο Λέφα. Η παράσταση δόθηκε σε μετάφραση Κ.Χ Μύρη, σκηνικά Γιάννη Κόττη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφενώ την μουσική υπέγραψε ο Μίνως Μάτσας και την χορογραφία η Ελπίδα Νίνου.

Η νέα αυτή «Ειρήνη» - η οποία αφιερώθηκε στην μνήμη του Θανάση Βέγγου- είχε έντονες αναφορές στη σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα: το μνημόνιο, ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός, η περαίωση, δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που έχουν συζητηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα , ήταν μερικά μόνο από όσα ακούστηκαν κι όπως φάνηκε, είχαν απήχηση στο κοινό. Δίπλα σ΄αυτά, αναφορές , μεταξύ πολλών άλλων, στην πράσινη ενέργεια, τους «Δεν πληρώνω» αλλά και το τηλεοπτικό «Dancing with the stars» έδωσαν περαιτέρω τον τόνο της επικαιρότητας.

Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη, εμφανίστηκαν επίσης ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Γιώργος Γαλίτης, ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Γιάννης Δεγαϊτης και πολλοί ακόμη. Η δεύτερη παράσταση στην Επίδαυρο θα δοθεί το Σάββατο, 2 Ιουλίου.
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=409266#.Tg7qY-V7NSw.facebook
..........................................................................................................................................

1 σχόλιο:

  1. Όλα ωραία τα παρουσιάζουν. Πληροφορίες λένε όμως,πως οι περισσότεροι θεατές δεν άντεξαν να δουν όλη την παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή