Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα και όχι μόνο




    Το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έδωσε το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Ειδικότερα, εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

    Με το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύει κατ’ αρχάς στην αποτελεσματική προστασία των ζώων συντροφιάς μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και στην προστασία κάθε κατηγορίας ζώου από τη χρησιμοποίησή τους και την εκμετάλλευσή τους σε δημόσια κερδοσκοπικά θεάματα. Επιπλέον, επιδιώκει τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και την αντιμετώπιση των θεμάτων καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, ζητήματα που έχουν αποκτήσει σήμερα ιδιαίτερη και διαρκώς αυξανόμενη σημασία.

    Αναλυτικότερα, με το κατατεθέν σχέδιο νόμου, επέρχονται 10 ουσιώδεις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και το γενικότερο καθεστώς προστασίας των ζώων.

    1. Δημιουργείται σε κεντρικό επίπεδο η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

    perissotera
    http://www.tlife.gr/Article/news-adespota/0-9-19022.html
    ......................................................................................................

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου