Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Βάσεις 2011: νέες εκτιμήσεις για πτώση βάσεωνvaseis-2011-panellinies

Πόσα θα πέσουν οι βάσεις 2011 σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις από τη βαθμολόγηση των γραπτών στις Πανελλήνιες 2011;
Παράλληλα, δεν παρουσιάζονται σηµαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση µε πέρσι στο ποσοστό των άριστων γραπτών στις Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας (µάθηµα αυξηµένης βαρύτητας του 5ου Επιστηµονικού Πεδίου), στη Γλώσσα Γενικής Παιδείας, στη Χηµεία της Θετικής Κατεύθυνσης και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας.
Αυτό φανερώνει ένα δείγµα 10.000 γραπτών από βαθµολογικά κέντρα, γεγονός που προδιαγράφει την πτώση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές που απαιτούν περισσότερα από 18.000 µόρια.
Ωστόσο η πτωτική τάση στις Βάσεις 2011 στα υψηλόβαθµα τµήµατα δεν φαίνεται να αφορά τα πολύ χαµηλόβαθµα, καθώς η φετινή µείωση των θέσεων εισακτέων κατά περίπου 10.000 σε συνδυασµό µε την «εξαφάνιση» από το πεδίο των πανελληνίων εξετάσεων περίπου 5.000 δυνάµει χαµηλόβαθµων υποψηφίων προλειαίνει το έδαφος για άνοδο.
Έτσι, λοιπόν, με βάση τα παραπάνω στοιχεία αυτά που αναμένονται φέτος είναι:
* Πτώση στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου από 50-200 μόρια.
* Πτώση στις βάσεις 2011 στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου από 30-100 μόρια κατά μέσο όρο.
* Πιθανή άνοδος στα ξενόγλωσσα τμήματα Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας.
* Μείωση των θέσεων εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ, η οποία με τη σειρά της προλειαίνει το έδαφος για άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ.
* Εισαγωγή σε αρκετές σχολές κυρίως των ΤΕΙ με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, ωστόσο αυτές θα είναι λιγότερες από πέρσι και θα αφορούν πολύ λιγότερους υποψήφιους.
Διαβάστε περισσότερες εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι Βάσεις 2011.

..................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου