Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Βάσεις 2011 Εκτιμήσεις: σε ποιο πεδίο πτώση 1000 μορίωνvaseis-2011-ektimiseis

Ποιες οι νεότερες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2011; Πόσο πέφτουν οι βάσεις στις Πανελλήνιες 2011 σε κάθε επιστημονικό πεδίο;
1ο Επιστημονικό Πεδίο
Η πτώση στις Βάσεις 2011 υπολογίζεται σε 300-400 μόρια. Οφείλεται στην ιδιαίτερη δυσκολία (ακόμα και για τους άριστους) σε Αρχαία και Βιολογία Γενικής. Στις περιζήτητες σχολές της Νομικής, πτώση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Άνοδο για Θράκη..
2ο Επιστημονικό Πεδίο
Πτώση από 500-1000 μόρια στα τμήματα με μεγαλύτερη προτίμηση, όπως Μαθηματικό, Φυσικό και Χημεία. Ο λόγoς; Τα μαθηματικά κατεύθυνσης, όπου το 80% των υποψηφίων φαίνεται να έχει γράψει φέτος κάτω από τη βάση.
3ο Επιστημονικό Πεδίο
Σίγουρα πτώση στις Βάσεις 2011, αλλά μικρότερη από όλα τα άλλα πεδία. Οι αριστούχοι που θα δηλώσουν τα τμήματα Ιατρικών Σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δείχνουν να μην μάσησαν από τη δυσκολία, και έτσι αναμένεται οι βάσεις να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Στην περιφέρεια όμως, θα έχουμε πτώσεις, και αναμένονται οι Ιατρικές με βάση κάτω των 19 χιλιάδων μορίων.. Όσον αφορά τα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου λόγω αυξημένης ζήτησης δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερες πτωτικές τάσεις που θα ανέμενε κανένας με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων. Επίσης οι Νοσηλευτικές Σχολές των ΤΕΙ θα κινηθούν κοντά στα 12.000 μόρια.
4ο Επιστημονικό Πεδίο
Πτώσεις από 300 μόρια, για τις περιζήτητες σχολές του πεδίου (Πολιτικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι) του κέντρου έως και 1000 για τα περιφερειακά τμήματα! Η βάση του συγκεκριμένου πεδίου θα «κάτσει» στα 8.000 μόρια.
5ο Επιστημονικό Πεδίο
Πτώση στις Βάσεις 2011 μέχρι και 1000 μόρια αναμένεται στις σχολές του 5ου Πεδίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα μαθηματικά γενικής, και φέτος, θεωρούνται πως ήταν τα πιο δύσκολα στην ιστορία του θεσμού.
Διαβάστε περισσότερες εκτιμήσεις για Βάσεις 2011 και πώς θα κινηθούν τα μόρια εισαγωγής στις σχολές.

.............................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου