Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο Χαμός έγινε και στην παρέλαση στο Σύνταγμα. Μαύρα μαντήλια αυγά και πολλά άλλα.



Πριν καλά καλά ξεκινήσει, τελείωσε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν πέρασαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι. Με το τέλος της παρέλασης αποχώρησαν άμεσα από το χώρο του Συντάγματος όλοι οι επίσημοι.



Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών φώναζαν τα συνθήματα:"Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73". "Προδότες, Προδότες, Προδότες", ενώ σε ένα από τα πανό είχε γραφεί το διαβόητο ναζιστικό σύνθημα που βρισκόταν στην είσοδο στρατοπέδων συγκέντρωσης "Η δουλειά φέρνει ελευθερία" ("Αrbeid macht frei Dachau 1933").

Στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας αλλά και στη Γεωργίου Α' με την Πανεπιστημίου επικράτησε ένταση και κάποιοι πέταξαν μέχρι και αυγά.










PERISSOTERA


http://zouzouniblog.blogspot.com/2011/10/blog-post_5516.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ZouzouniBlog+(zouzouni+blog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου