Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μειώνονται τα μαθήματα, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας



Μείωση των μαθημάτων αλλά αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους, τέλος στη μονόωρη διδασκαλία και καθιέρωση της επιστημονικής εργασίας (ένας είδος πτυχιακής) που θα παίζει ρόλο στην βαθμολογία του απολυτηρίου, περιλαμβάνει ο «χάρτης» για το Νέο Λύκειο που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Στην Α΄ Λυκείου δεν θα υπάρχουν πλέον επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις. Όλοι οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας υποχρεωτικά για όλους. Τα μαθήματα από 16 μειώνονται σε 8, ενώ προστίθεται και η ερευνητική εργασία.
Στην Β΄ Λυκείου οι μαθητές θα έχουν δυο βασικές κατευθύνσεις σπουδών, την Θετική και την Θεωρητική. Τα μαθήματα από 17 μειώνονται σε 12 και αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας τους.
Στην Γ΄ Λυκείου θα εισάγεται μια τρίτη επιστημονική κατεύθυνση και θα διαχωρίζονται έτσι οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Τα μαθήματα από 16 γίνονται 10.
Το μάθημα της Ιστορίας θα είναι υποχρεωτικό και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, ενώ τα Θρησκευτικά θα είναι υποχρεωτικά στην Α' και Β' τάξη και επιλογής στη Γ΄ Λυκείου.
Αναφορικά με τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αυτές θα διεξάγονται κεντρικά σε βασικό αριθμό μαθημάτων.
Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων αυτών και θα συμμετέχουν στα κριτήρια επιλογής των φοιτητών.
Σε ερώτηση αν θα προσμετράται η βαθμολογία και των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε ότι όλο το Λύκειο παίζει ρόλο.
Επίσης η υπουργός πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει το νομοσχέδιο για την τεχνική εκπαίδευση.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/39569/meiwnontai-ta-mathhmata-ayxanontai-oi-wres-didaskalias
....................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου