Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

H Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014

«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2014 αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, της επερχόμενης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2012, στα πλαίσια του φθινοπωρινού ευρωπαϊκού φόρουμ νεολαίας του συμβουλίου και των μελών. Οι άλλες δύο πόλεις που διαγωνίστηκαν ήταν το Ηράκλειο και το Ιβάνοβο της Ρωσίας. "Η Θεσσαλονίκη έχτισε το ισχυρότερο πρόγραμμα με βαθιές και δημιουργικές ιδέες", δήλωσε ο Peter Matjasic, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.  "Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προετοιμαστεί κι αυτή η προετοιμασία θα πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα - κάτι που το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας προσβλέπει σε στενή παρακολούθηση και σχετική συνεργασία" κατέληξε ο Peter Matjasic. 
Σύμφωνα με τον πίνακα των νομικών που αποφάσισαν να βραβεύσουν τη Θεσσαλονίκη, η πόλη έδειξε τη θέλησή της στη δημιουργία βιώσιμων σχεδίων, για μία σειρά από δραστηριότητες, που με βάση τις υφιστάμενες δομές, οι νέοι της πόλης καλούνται να φέρουν εις πέρας.
Τα θέματα αυτών των δραστηριοτήτων θα είναι πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά και θα αφορούν τη Θεσσαλονίκη.
Την πρόταση που έφερε τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε αντιπροσωπεία του δήμου, στην οποία συμμετέχουν η αντιδήμαρχος νεότητας, αθλητισμού και εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας του προγράμματος «Θεσσαλονίκη υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Άννα Ευθυμίου και το μέλος της ομάδας εργασίας εκπρόσωπος του Unesco Youth Club Θεσσαλονίκης Μπάμπης Παπαϊωάννου.
Τα τελευταία χρόνια το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας βράβευσε τις πόλεις Τορίνο (Ιταλία 2010), Αμβέρσα (Βέλγιο 2011), Μπράγκα (Πορτογαλία 2012) και Μάριμπορ (Σλοβενία 2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου