Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Lago di Como στη βόρεια Ιταλία: Ταξίδι στο παραμύθι, Κόμο, Ιταλία(vid)

Σαν από φλας ήρθε στο μυαλό μου το ρομάντζο της ιταλικής λογοτεχνίας «I Promessi Sposi» του Alessandro Manzoni, που κυκλοφόρησε το 1827 και γνώρισε τεράστια επιτυχία τότε. Ηταν πολλοί αυτοί που ήθελαν να δουν από κοντά το μέρος όπου οι δύο ήρωες του έργου έζησαν τον έρωτα και τα πάθη τους.
Δέκα χρόνια αργότερα, ο διάσημος συνθέτης Franz Liszt έγραψε στον φίλο του και συγγραφέα Louis de Ronchaud: «Οι όχθες της Κόμο αποτελούν ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα. Οταν γράψεις μια ιστορία δύο ευτυχισμένων εραστών, τοποθέτησέ τους στις όχθες της».
Το ζεύγος Μπραντ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί επιλέγει από καιρού εις καιρόν να στεγάσει τον έρωτά του και στη Villa d'Este, μια εκπληκτική έπαυλη του 1568. Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, η Σάρον Στόουν, ο Ιβ Σεν Λοράν, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ αλλά και ο Αρντολντ Σβαρτζενέγκερ έχουν παραθερίσει στις όχθες της. Ο γνωστός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος φημίζεται για τη ρομαντική διάθεσή του, έχει μια απίθανη βίλα στις όχθες της.

Ενα ταξίδι στη Lago di Como στη βόρεια Ιταλία, σε ένα παραμυθένιο μέρος, είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη ρομαντική αγαπημένη σας να το θυμάται μέχρι τα βαθιά γεράματά της.
Ο προορισμός προσδιορίστηκε και τώρα ας δούμε τι ερωτεύτηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ και έμεινε στη λίμνη Κόμο. Βρίσκεται λίγο έξω από το Μιλάνο, σε απόσταση μίας ώρας. Το τοπίο της λίμνης είναι μαγευτικό. Η γαλήνια λίμνη περιβάλλεται από σχεδόν κάθετες κατάφυτες πλαγιές, ενώ στο βάθος ορθώνονται επιβλητικές οι Αλπεις.
Εχετε, λοιπόν, μπροσττά σας την ομορφότερη λίμνη της Ευρώπης και την τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Ανάμεσα στις απότομες στροφές, γύρω από τα σκούρα νερά της, ξεπηδούν μικρά χωριουδάκια μέσα από την καταπράσινη, μεσογειακή βλάστηση. Στο φόντο βρίσκονται ψηλές χιονισμένες βουνοκορφές. Η ρομαντική περιπέτειά σας αρχίζει εδώ και ο τόπος προσφέρει απλόχερα έμπνευση και γαλήνη στις αισθήσεις.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

video

http://solidaritymit.blogspot.com/2012/01/lago-di-como-vid.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου