Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καταλήψεις Πανεπιστημίων: ποια ΑΕΙ-ΤΕΙ αναβάλουν εξεταστικέςkatalipseis-panepistimia

Σε ποιες σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ αναβάλονται οι εξεταστικές; Ποια πανεπιστήμια έχουν κατάληψη και τι θα γίνει με τις εξετάσεις;
Από χθες οι σπουδαστές της Παντείου πραγματοποιούν κατάληψη για πέντε ημερες ενώ οι φοιτητές της σχολής Αρχιτεκτόνων κάνουν κατάληψη ως τη Δευτέρα. Κατάληψη και στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.
Υπό κατάληψη, όμως, βρίσκονται σχολές του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, όπου η Σύγκλητος αρνήθηκε να αναβάλει την εξεταστική περίοδο, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα, θα επανεξετάσει κατά την αυριανή της συνεδρίαση.
Μέχρι στιγμής τρία πανεπιστήμια έχουν αναβάλει τις εξεταστικές σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το πανεπιστήμιο Αθηνών την ανέβαλε ως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και το ΕΜΠ ως τις 5 Σεπτεμβρίου. Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις από την 1η μέχρι και την 7η Σεπτεμβρίου στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τέλος στο πανεπιστήμιο Πατρών, αποφασίστηκε αναβολή των εξετάσεων μόνο για την Τρίτη ώστε να γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.
Αναμένεται έκτακτη σύνοδος προέδρων ΤΕΙ και την Παρασκευή των πρυτάνεων.
Την ίδια ώρα στο υπουργείο Παιδείας -και στον απόηχο της έκδοσης των αποτελεσμάτων Πανελληνίων 2011- αναζητείται φόρμουλα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να καταθέσουν αιτήσεις όσοι υποψήφιοι δεν είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους, παρά το γεγονός ότι είχαν καλές βαθμολογίες.
Πάντως, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους υποψήφιους ειδικών κατηγοριών ορισμένοι από τους οποίους εισήλθαν σε σχολές με πολύ χαμηλή βαθμολογία -ακόμη και σε περιζήτητες- το υπουργείο Παιδείας θα αναζητήσει νέα φόρμουλα για τις μετεγγραφές των ειδικών κατηγοριών, η οποία όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί απ΄του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου