Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ταξίδευε 22 χρόνια για να μπει στο Γκίνες, του έκλεψαν το ποδήλατο στην Ελλάδα!



Η ελληνική περιπέτεια ενός Βέλγου ποδηλάτη..
Ο 61χρονος Βέλγος Christian Van Limbergen είχε ένα όνειρο. Να πραγματοποιήσει το γύρο της Ευρώπης με ποδήλατο, προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Το εγχείρημα του ξεκίνησε το 1989, δηλαδή ο Christian ταξιδεύει ήδη 22 χρόνια, περνώντας από κάθε χώρα της γηραιάς ηπείρου, κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε δήμο και περιφέρεια. Ο δρόμος του τον έφερε και στα Χανιά, όπου ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι της πόλης, του έκλεψαν το ποδήλατο και μαζί με αυτό ότι σφραγίδα και αποδεικτικό στοιχείο είχε από 30 χιλιάδες σημεία σε όλη την Ευρώπη, για να αποδείξει το μεγάλο του ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ο 61χρονος απευθύνει τώρα έκκληση: «Κλέβοντας μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο, τα ρούχα μου, το σλίπινγκ μπαγκ, αλλά να μου επιστρέψει τα τετράδια», λέει εμφανώς στεναχωρημένος που οι κόποι 22 ετών χάθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Όπως γράφει σήμερα ο Γιώργος Λυβιάκης στην “Ελευθεροτυπία” ο τοπικός ποδηλατικός σύλλογος των Χανίων «Τάλως» ευαισθητοποιήθηκε από την είδηση της κλοπής και χάρισε στον κ. Limbergen ένα δικό του ποδήλατο, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς και ρούχα, ενώ άλλοι πολίτες συνεισέφεραν με χρήματα και κάποια αντικείμενα. Όμως η μεγάλη απώλεια για τον Christian είναι αυτά τα έγγραφα που ξεκίνησε να μαζεύει ταξιδεύοντας, σε ένα ταξίδι που άρχισε με μια πεταλιά πριν ακόμη καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση και κινδυνεύει να τελειώσει 22 χρόνια μετά στα Χανιά.
ΠΗΓΗ: LIFO

http://www.podilates-thess.gr/2011/07/19/taxideve-22-chronia-gia-na-bi-sto-gkines-tou-eklepsan-to-podilato-stin-ellada/
...............................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου