Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

27 Νοεμβρίου 2011 - Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση Εκδήλωση Γραφείου Βόρειας Ελλάδας

 
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση επιδιώκοντας να προωθήσει τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία μεταξύ διαφόρων θεατρικών ομάδων, διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθμίδων και ηλικιών, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τα μεγάλα προγράμματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα. Ομάδες με μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου αλλά και φοιτητές συνεργάζονται δημιουργικά σε μία θεατρική παράσταση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Η θεατρική παράσταση «Τα λέμε… στην αυλή», που πραγματεύεται ένα κοινωνικό θέμα, συγκεκριμένα τις σχέσεις των νέων, προέκυψε μέσα από αυτοσχεδιασμούς των συμμετεχόντων. Συνολικά συμμετέχουν 90 παιδιά και νέοι, ηλικίας 11 έως 22 χρόνων. Μέσα από τη θεατρική γλώσσα δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά και νέους να παρουσιάσουν τον κόσμο τους - βιώματα, καθημερινότητα και σχέσεις - μέσα από τη δική τους οπτική.
 
Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές που συμμετέχουν σε αυτήν, εκπροσώπους από τον «Σείριο», και τους παριστάμενους, πάνω στο  θέμα που πραγματεύεται η παράσταση, δηλαδή τις «Σχέσεις Νέων».
 
Παράλληλα, θα υπάρχει ενδυματολογική έκθεση με έργα φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον «Σείριο», Κέντρα πρόληψης και ενημέρωσης για τις εξαρτησιογόνες ουσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου