Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η Αθήνα υποδέχεται ξανά, τον πιο αστείο μαθηματικό του κόσμου

O Matt Parker συνδυάζει την επιστήμη με την stand-up comedy σε ένα μοναδικό event

Η Αθήνα υποδέχεται ξανά, τον πιο αστείο μαθηματικό του κόσμου

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με στόχο να παρουσιάσουν με συναρπαστικό τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να παρασύρουν το ευρύ κοινό στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, στις 20:00 στην έκτη συνάντηση του Hub Science στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το British Council, η παράσταση του μαθηματικού στο Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και κωμικού Matt Parker με τίτλο «Stand-Up Maths».

Stand-Up Maths

Ο MattParker επιστρέφει δριμύτερος στην Ελλάδα για να συνδυάσει επί σκηνής τα δύο του μεγάλα πάθη, τα μαθηματικά και το stand-up comedy, σε μια εύθυμη μαθηματική παράσταση.
Μπορούμε να περιγράψουμε τον Matt ως τον πρώτο stand-up κωμικό-μαθηματικό. Βασικός στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του ευρέος κοινού γύρω από τα μαθηματικά και τη μαθηματική σκέψη.

Αφού σπούδασε μαθηματικά και φυσική στην Αυστραλία, ο Matt Parker εγκαταστάθηκε στη Βρετανία, στο Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου και ασχολείται με την επικοινωνία των μαθηματικών. Είναι ο μόνος μαθηματικός που κατέχει τον τιμητικό τίτλο του Δημοφιλούς Ομιλητή της Μαθηματικής Εταιρείας του Λονδίνου (London Mathematical Society). Είναι επίσης ομιλητής στο Maths Inspiration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την μαθηματική εκπαίδευση εφήβων στη Βρετανία και παράλληλα αρθρογραφεί για την εφημερίδα Guardian. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κωμικό του σόου στο φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου είναι κάθε χρονιά sold-out.

Χαλαρός αλλά και μετρημένος, ο Matt ελίσσεται ανάμεσα στις σκέψεις και τις προτάσεις του, καθώς το κοινό λαμβάνει μέρος στις παραστάσεις του και συμμερίζεται τον παιδικό του ενθουσιασμό για τα μαθηματικά. Άλλωστε, το 2009 κέρδισε το βραβείο του κοινού στο διαγωνισμό NESTA FameLab.

Αυτή την περίοδο, ο αγαπημένος του αριθμός είναι το 496. 
«TheHubEvents» (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)
Η διάλεξη θα γίνει στα Αγγλικά
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.


Πληροφορίες
τηλ : 210-3411009

 http://www.lifo.gr/now/athenology/10092

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου