Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Ποια είναι η «Τασούλα» του «Κίτσου;



H Μαρία Διακοπαναγιώτου δουλεύει δέκα χρόνια σαν ηθοποιός κι όμως το ευρύ κοινό την έμαθε λόγω της συμμετοχής της στη γνωστή διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Η « Τασούλα» σε συνέντευξή που έδωσε στο περιοδικό TV BOX, έκανε μια αναδρομή στην επαγγελματική πορεία και μίλησε για τις γυμνές φωτογραφίες της που είδαν το φως της δημοσιότητας.
«Έχω γεννηθεί στην Κω, μεγάλωσα στη Ρόδο και ήρθα στην Αθήνα σε ηλικία εννέα ετών. Τα καλοκαίρια δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφτώ τα δύο αγαπημένα μου νησιά».
«Δουλεύω ως ηθοποιός τα τελευταία δέκα χρόνια με πιο πρόσφατη και σημαντική εμπειρία τη συμμετοχή μου στη θεατρική παράσταση «Τα κ
ορίτσια με τα μαύρα», των Ρήγα Αποστόλου. Πριν είχα εμφανιστεί στο «Βιοπαλαιστή στη στέγη». του Λάκη Λαζόπουλου, έχω εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη και στην τηλεόραση έχω παίξει στο «Πάρα πέντε», στο «Δέκα λεπτά κήρυγμα» και στο « Safe Sex». Είχα επίσης συμμετοχή στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη»
«Τα γυρίσματα της διαφήμισης ήταν δύσκολα, αλλά με αφορμή αυτά μας δόθηκε αφορμή να γνωρίσουμε καταπληκτικούς ανθρώπους. Όπου κι αν πήγαμε, μας πλησίαζαν, μας μιλούσαν, μας προσκαλούσαν να πιούμε καφέ ή να φάμε στα σπίτια τους…».
« Η γυμνή φωτογράφιση που έκανα ήταν στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού σκοπού. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα το έκανα πάλι…»
http://tvnea.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα: http://24newslines.blogspot.com/2012/03/blog-post_161.html#ixzz1q7D0553B

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Έθιμα της 25ης Μαρτίου και η ιστορία του...μπακαλιάρου

  • |
Έθιμα της 25ης Μαρτίου και η ιστορία του...μπακαλιάρου
Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην Ελλάδα που δίνουν μια άλλη διάσταση στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και δεν περιορίζονται σε θείες λειτουργίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις, αλλά διοργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις που έχουν τις "ρίζες" τους σε βάθος χρόνου.

Στο Ελατοχώρι του νομού Πιερίας, την παραμονή του Ευαγγελισμού, ομάδες μικρών παιδιών και νεαρών ατόμων, έχοντας κρεμασμένα στο λαιμό κουδούνια από τα κοπάδια των προβάτων και κρατώντας στα χέρια φωτιές, γυρίζουν στους δρόμους του χωριού.

Σε κάθε σπίτι χτυπούν δυνατά τα κουδούνια, κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και φωνάζοντας δυνατά να "φύγουν τα φίδια, να φύγουν οι σαύρες, έρχεται ο Ευαγγελισμός με το σπαθί στο χέρι", ενώ στη συνέχεια συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού και στήνουν μεγάλο γλέντι με κρασί και εδέσματα.

"Το έθιμο κρατάει από την εποχή της τουρκοκρατίας έως και σήμερα. Τα παιδιά γυρνούν σε όλο το χωριό, ενώ οι μεγαλύτεροι μαζεύουμε κέδρα στην πλατεία του χωριού. Εκεί ανάβουμε μεγάλες φωτιές και πηδάμε πάνω από τις φλόγες, ενώ καλωσορίζουμε την άνοιξη με χορούς και παραδοσιακά τραγούδια" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελατοχωρίου Νικόλαος Γκλάρας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε περιοχές της Ηπείρου, την παραμονή του Ευαγγελισμού. Τα παιδιά ξεχύνονται στα χωράφια, χτυπώντας κατσαρόλες και ό,τι άλλο μαγειρικό σκεύος έχουν. Με το θόρυβο που κάνουν πιστεύουν πως διώχνουν τα φίδια, που εκείνη την ημέρα ξυπνούν από τη χειμερία τους νάρκη.

Αντίθετα, στη Σκιάθο, το νησί των Σποράδων, τα τελευταία χρόνια αναβιώνουν την 25η Μαρτίου τα έθιμα "εωθινό" και "λαμπαδηφορία". Το εωθινό σημαίνει το εορταστικό ξύπνημα του νησιού, ανήμερα της γιορτής, στις 5 η ώρα το πρωί. Σε αυτή την εκδήλωση γιορτάζεται η Απελευθέρωση του Γένους.

Η λαμπαδηφορία γίνεται στις 8:30 το βράδυ, όπου μαθητές και ενήλικες ξεχύνονται στους δρόμους με λαμπάδες και κεριά. Πρόκειται για ένα έθιμο που πηγάζει από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και συνδυάζει την ανάσταση του Χριστού με την ανάσταση του Γένους, παραλληλίζοντας το Άγιο Φως με το φως της ελευθερίας.

Η ιστορία του μπακαλιάρου

Ως έθιμο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε και ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινάει με την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ. Μάλιστα, λέγεται ότι κυνηγώντας βακαλάους, οι Βίκινγκς ανακάλυψαν κατά λάθος το "νέο κόσμο".

Πρώτοι τον πάστωσαν οι Βάσκοι, που ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από το Μεσαίωνα και τον ονόμασαν "ψάρι του βουνού", ενώ στη χώρα μας, ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας.

Με εξαίρεση τα νησιά, όπου υπήρχε πάντα φρέσκο ψάρι, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος ήταν η φθηνή και εύκολη λύση.

Ιστορικά, εκείνοι που έστελναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες.

http://www.ofono.gr/article.php?id=22050&category_id=2

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Zάκυνθος: Αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι βάρος στα παιδιά της!


Τραγικό τέλος στη ζωή της έβαλε το πρωί της Παρασκευής μια ηλικιωμένη, η οποία κατοικούσε στις Βαρές Ζακύνθου.

Η 81χρονη αυτόχειρας όπως γράφει το imerazante.gr βγήκε στην αυλή του σπιτιού της, κάθισε σε μια καρέκλα και αφού "λούστηκε" με εύφλεκτο υγρό....
αυτοπυρπολήθηκε.

Την άτυχη γυναίκα βρήκε απανθρακωμένη ο γιος της, που ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία και άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της γιατί δεν άντεχε να είναι "βάρος" στα παιδιά της...

 http://www.eglimatikotita.gr/2012/03/z.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91%29

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Καταπολέμηση του καρκίνου με τη διατροφή



Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου. Κάποια τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν την διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.
Είναι σημαντικό να υιοθετηθεί μια αλκαλική δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγονται το άσπρο αλεύρι, η ζάχαρη, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αυτή η διατροφή για την αποφυγή του καρκίνου περιλαμβάνει αποφυγή του κρέατος, της ζάχαρης και των γαλακτοκομικών προϊόντων (με εξαίρεση το τυρί κότατζ).
Πίνοντας 1 λίτρο ανά ημέρα χυμό λαχανικών και χυμό φρούτων καταπολεμάτε τον καρκίνο.
Ο χυμός λαχανικών αποτελείται από παντζάρια, μπρόκολο, ντομάτες και καρότα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς και 3-5 σκελίδες σκόρδο την ημέρα και ένα "κόκκινο" κρεμμύδι. Τα παντζάρια δεν πρέπει να είναι προμαγειρεμένα για να διατηρήσουν τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Τα σκόρδα το αφήνουμε για 15 λεπτά καθαρισμένα για να απελευθερώσουν το αντικαρκινικό ένζυμο που ονομάζεται allinase.
Πολλές επιστημονικές και κλινικές μελέτες σε όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες που αποδίδονται στα παντζάρια, στο μπρόκολο,στη ντομάτα, στο καρότο, στο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα παντζάρια περιέχουν BETACYANIN που αποκαθιστά την αναπνοή των κυττάρων και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Το μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη που προκαλεί τον θανάτο των κυττάρων.
Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου και το καρότο περιέχει FALCARINOL που καταστέλλει κι αυτό την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Το σκόρδο έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μπορεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κυττάρων δολοφόνων, που είναι σημαντικό για την καταπολέμηση του καρκίνου και τα κόκκινα κρεμμύδια με το θείο που περιέχουν, έχουν αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την ανάπτυξη του όγκου.
Η σπιρουλίνα είναι ένα φύκι το οποίο περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα γ-λινολενικό οξύ (GLA), το λινελαϊκό και το αραχιδονικό οξύ. Είναι ουσιαστικά η μόνη χορτοφάγος πηγή της βιταμίνης Β12, η ​​οποία είναι απαραίτητη για υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια. Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, πρωτεϊνών (60 έως 70 τοις εκατό), απαραίτητα αμινοξέα, νουκλεϊκά οξέα του RNA και του DNA και χλωροφύλλη. Η σπιρουλίνα είναι μία εύπεπτη τροφή που βοηθά στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και ενισχύσει την απορρόφηση των απαραίτητων μετάλλων.
Τα λεμόνια έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να καθαρίσουν το σώμα και το αίμα από τις τοξίνες και τους μύκητες.

Οι Budwig και Gerson δίαιτες είναι οι δύο κορυφαίες αντικαρκινικές δίαιτες στον κόσμο. Η θεραπεία με σταφύλια από τον Brandt είναι μια άλλη δίαιτα, ωστόσο είναι πιο ακραία.
Είναι κρίσιμο για τον ασθενή να κάνει μια αλκαλική διατροφή προκειμένου να θεραπεύσει τον καρκίνο.
Αναρτήθηκε από Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά στις 2:46 μ.μ.

 http://preventionearlydetection.blogspot.com/2012/03/blog-post_4611.html